Slide background

Passion to success

Slide background

Training & Coaching

Slide background

Interim Management

Slide background

Advies & Consultancy

Slide background

Business Creator

Innovatie

Velen denken bij dit woord aan de vernieuwing van producten, concepten, diensten etc. Uiteraard. Maar er is meer te innoveren voordat een bedrijf een innovatie in de markt kan zetten met succes. Marketing strategieën en instrumenten worden uit de kast gehaald voor het goed positioneren van deze vernieuwing. Veel geld wordt er beschikbaar gesteld in vorm van diverse subsidies, achter gestelde leningen en deelnemingen. Overheid stimuleert dit denken enorm. Bijna elk zich zelf respecterende gemeente heeft een broedplaats van innovatieve bedrijven ergens op een campus of bedrijven terrein. Doe je daar niet aan mee als gemeente dan mis je de boot. Alles gericht op fysieke zaken, en toch zijn de successen op twee handen te tellen. De toppers in de Nederlandse economie, zoals ASML en diverse uit de Bio industrie, weten als geen ander dat er meer is dan een innovatief product en/of dienst.

Soms komen de berichtgevingen omtrent Innovatie over als de tovenaar die even met zijn toverstokje een magische beweging doet en Voilà, er is weer een innovatie.Soms komen de berichtgevingen omtrent Innovatie over als de tovenaar die even met zijn toverstokje een magische beweging doet en Voilà, er is weer een innovatie.

Innovatie is meer. Het is o.a. een wijze van denken, een proces, cultuur etc., en cultuur wordt gevormd door mensen. Mensen die het bedenken en in de markt zetten. In beide situaties heb je een luisterend oor en behoefte nodig, want innovatie om te innoveren is onzin en slecht voor het ondernemers milieu.

Het succes van innovatie wordt door mensen gedaan, zowel aan de leveranciers kant als aan de afnemers kant. En daar wij van KFMS deze beide belanghebbende graag verbinden, zien wij de noodzaak om beiden klaar te maken om echt innovatie te bedrijven met elkaar. Dit doen wij door commerciële vaardigheidstrainingen en workshop(s), gericht op het positioneren en begeleiden van de innovatie.

Reden te meer om eens hulp te vragen en aandacht te geven aan dit soort vaardigheden? Wij, van KFMS, management consultants gespecialiseerd in sales, marketing en communicatie, zijn u hierbij graag behulpzaam: of bel 06-51458796.